Priporočila za nego izdelkov

 

Erotični pripomočki

Priporočamo, da vse erotične pripomočke iz plastike, silikona, jelly materiala ipd. pred prvo uporabo in po vsaki uporabi očistite z milom in mlačno vodo, pri tem bodite pozorni, da pri izdelkih z baterijami in drugimi električnimi deli teh delov ne zmočite. Obrišite s papirnato brisačo ali brisačo, ki ne pušča vlaken.

Ne uporabljajte agresivnih čistil in razkužil ali vroče vode, ker lahko s tem poškodujete izdelek.

Uporaba pravega lubrikanta (vlažilnega gela) je ključnega pomena, da bodo vaši erotični pripomočki dolgo v dobri formi in vam nudili čimveč užitka ob uporabi.

Vlažilni geli na vodni osnovi se lahko uporabljajo z vsemi erotičnimi pripomočki.

Vlažilni geli s silikonom se uporabljajo za užitke s partnerjem, ne smejo pa se uporabljati s pripomočki iz silikona in drugih silikonu podobnih materialih.

Vlažilni geli na osnovi olja in geli, ki vsebujejo vazelin ter vazelin niso primerni za uporabo na erotičnih pripomočkih iz gume, lateksa ali za uporabo z lateks kondomi (jih razgradijo). Ravno tako niso primerni za uporabo z erotičnimi pripomočki, ki jih vstavljate v vagino, ker obstaja nevarnost vnetja.

Shranjevanje

Poskrbite, da bodo vaši erotični pripomočki shranjeni ločeno na hladnem in suhem, varni pred domačimi ljubljenčki (in pred otroki) ter zaščiteni pred prahom in umazanijo. Baterije pred shranjevanjem odstranite. Pred uporabo jih ponovno očistite.


Lateks

Lateks je naraven material - posebno obdelan kavčuk. Zato ne izpostavljajte izdelkov iz lateksa neposredni sončni svetlobi, saj ta povzroči prehitro obrabo in razkrajanje materiala. Nekateri ljudje so alergični na beljakovine, ki jih vsebuje naravni lateks, zato bodite na to pozorni.

Proge, izbokline in druge strukturne neenakosti v materialu so posledica izdelave in ne pomenijo pomankljivosti v kvaliteti.

Da boste tesna lateks oblačila lažje oblekli, jih na notranji strani narahlo popudrajte s pudrom za telo, to bo olajšalo oblačenje in hkrati preprečilo, da bi se oblačilo preveč raztegnilo ali celo strgalo. Pri oblačenju bodite posebej pozorni na manjše dele - trakove, naramnice, da jih pri oblačenju ne boste preveč raztegnili. Nikoli ne uporabljajte olj in drugih mastnih krem za pomoč pri oblačenju.

Rokavice in nogavice iz lateksa pred oblačenjem čimbolj "zarolajte" navzven, vstavite noge/roke, iztisnite zrak in "zarolajte" po roki oz. nogi navzgor, pri tem pazite, da se pod oblačilom ne delajo zračni mehurčki.

Čiščenje

Lateks čistite samo s posebnimi čistili za lateks ali v vodi sobne temperature, brez dodanih čistil. Po čiščenju izdelek obrišite. Ponavljajoče se čiščenje in brisanje izdelka povečuje njegov lesk. Če želite močnejši lesk, vam priporočamo uporabo sprejev za lateks.

Shranjevanje

Lateks oblačila je najbolje hraniti na hladnem, temnem in suhem mestu. Pred shranjevanjem oblačilo napudrajte in zavijte v prozoren polivinil, vsak kos ločeno, da se lateks ne bi zlepil. Oblačil ne zlagajte, raje jih zvijte, tako se izognete gubam in pregibom.


Lak

Lak oblačila so izdelana iz navadnega ali elastičnega, lahko tudi bi-elastičnega (razteglivo v vse smeri) materiala, s pleteno tekstilno osnovo, ki je na zunanji strani prevlečena s poliuretan. Kot lateks tudi lak ne diha.

Lak je svetleč material, najpogosteje črne, lahko pa tudi vseh drugih barv. Lak se manj tesno prilega telesu kot lateks, ne povzroča alergij, a se kljub temu odlično prilega in daje enkraten občutek.

Čiščenje

Lak je manj občutljiv za nego kot lateks, na pogled pa zelo podoben. Navadno se lahko pere ročno pri 30°C, z dodatkom blagega mila. Ne smemo ga sušiti v sušilcu, ampak na ravni podlagi, najbolje na frotirasti brisači.

Shranjevanje

Kot pri lateksu tudi lakastih oblačil ni priporočljivo zlagati, ker bi se gube in pregibi poznali na zunanji površini. Najbolje je oblačila iz laka shraniti ločeno, v polivinilasti vrečki, lahko ga tudi rahlo napudramo.

Sijaja lakastih oblačil ni potrebno vzdrževati s spreji, ga pa vsekakor z njimi povečamo. Oblačilo popršimo in odvečno količino spreja enostavno obrišemo.


Usnje

Usnje je naraven material, pridobljen s strojenjem živalskih kož in kot tak nikoli enotnega izgleda in strukture. Zato je vsak kos usnjenega oblačila unikaten izdelek. Usnjena oblačila so iz različnih vrst usnja, zato je pri negi potrebno upoštevati napotke proizvajalca. Sredstva za nego usnja po osnovi delimo na dve skupini - s površinskim in z globinskim delovanjem. Pri uporabi sredstev za nego se držimo priporočil proizvajalca.

Čišenje

Usnje (razen semiš usnja) lahko očistimo z vlažno krpo in blagim čistilnim sredstvom, pri tem pazimo, da usnja ne zmočimo preveč. Nekatere vrste usnja so celo pralne. Pri semiš usnju lahko nečistoče zbrusimo z zelo finim brusnim papirjem.


Erotično perilo iz tekstila

Erotično spodnje perilo je lahko izdelano iz različnih materialov, zato se ravnamo po navodilih za nego, ki so navedeni na posameznem oblačilu. Priporočljivo je, da fino perilo peremo ročno, z blagimi pralnimi sredstvi in sušimo na zraku, najbolje na ravni podlagi.

 

Mednarodni simboli za vzdrževanje tekstila: 

 

PRANJE 


Ta simbol pomeni, da se lahko tekstilni izdelek čisti v vodni kopeli. Bolj na splošno, pralno korito simbolizira domač postopek pranja (ročno ali strojno pranje).
Številka umeščena znotraj pralnega korita pomeni najvišjo temperaturo v stopinjah Celzija pri strojnem pranju.
Roka v pralnem koritu pomeni zgolj ročno pranje.


Pralno korito je lahko tudi podčrtano (ena črta ali dve črti) kot svarilo uporabniku, da mora uporabiti blag ali zelo blag postopek (brez centrifuge).


SIMBOLI

MAKSIMALNA TEMPERATURA PRANJA

POTEK VZDRŽEVANJA

95° C

običajno strojno pranjeobičajno izpiranjeobičajno ožemanje

95° C

občutljivo strojno pranje (1)izpiranje s postopnim upadanjem temperatureznižati vrtljaje ožemanja

60° C

običajno strojno pranjeobičajno izpiranjeobičajno ožemanje

60° C

občutljivo strojno pranje (1)izpiranje s postopnim upadanjem temperatureznižati vrtljaje ožemanja

40° C

običajno strojno pranjeobičajno izpiranjeobičajno ožemanje

40° C

občutljivo strojno pranje (1)izpiranje s postopnim upadanjem temperatureznižati vrtljaje ožemanja

30° C

precej občutljivo strojno pranje (1)običajno izpiranjeznižati vrtljaje ožemanja

40° C

zgolj ročno pranje

-

ne peri

*

50° C

občutljivo strojno pranje (1)izpiranje s postopnim upadanjem temperatureznižati vrtljaje ožemanja

*

40° C

precej občutljivo strojno pranjeobičajno izpiranjeobičajno ožemanje

 

BELJENJE NA OSNOVI KLORA
Cl znotraj trikotnika pomeni, da je postopek beljenja (na osnovi klora) mogoč.

SIMBOLI

POTEK VZDRŽEVANJA

Beljenje na osnovi klora dovoljeno samo v hladni in razredčeni raztopini

Beljenje na osnovi klora ni dovoljeno

 

LIKANJE

Simbol likanja dopolnjen s pikami (1, 2 ali 3 pike) nakazuje najvišjo dovoljeno temperaturo v stopinjah Celzija za likanje tekstilnih izdelkov.

SIMBOLI

POTEK VZDRŽEVANJA

Likanje pri temperaturi likal. plošče do 200° C

Likanje pri temperaturi likal. plošče do 150° C

Likanje pri temperaturi likal. plošče do 110° C (likanje na paro je lahko tvegano)

Likanje ni dovoljeno

 

KEMIČNO ČIŠČENJE

Črke (A, P in F) znotraj kroga pomenijo katere raztopine se lahko uporabljajo pri kemijskem čiščenju.
Podčrtan krog nakazuje na uporabo posebnega postopka (blag postopek s strogimi omejitvami pri dodajanju vode in/ali pri strojnem pranju in/ali pri temperaturi med čiščenjem in/ali pri sušenju). V tem primeru ni dovoljeno, da čistite sami.

SIMBOLI

POTEK VZDRŽEVANJA

Kemijsko čiščenje v vseh redno uporabnih raztopinah z običajnim čistilnim postopkom

Kemijsko čiščenje v vseh redno uporabnih raztopinah, razen v trikloretilenu, z običajnim čistilnim postopkom. Lahko čistite sami

Podčrtan krog nakazuje stroge omejitve pri dodajanju vode in/ali pri strojnem pranju in/ali pri temperaturi med čiščenjem in/ali pri sušenju. Ne čistite sami

Uporabiti se sme zgolj raztopina petroleja z običajnim čistilnim postopkom

Podčrtan krog nakazuje stroge omejitve pri dodajanju vode in/ali pri strojnem pranju in/ali pri temperaturi med čiščenjem in/ali pri sušenju. Ne čistite sami

Kemijsko čiščenje ni dovoljeno - ne odstranjevati madežev s topili

 

SUŠENJE PERILA V SUŠILNIKU 

Simbol sušenja v sušilniku (krog v kvadratu) mora biti dopolnjen z eno ali dvema pikama za dve različni stopnji temperature.

SIMBOLI

POTEK VZDRŽEVANJA

Po pranju ni omejitev glede temperature sušenja v sušilniku perila

Po pranju je sušenje v sušilniku perila možno pri nižjih nastavitvah temperature (do 60° C)

Sušenje v sušilniku perila ni dovoljeno

 

Eroticno.com

 


Košarica  

Košarica je prazna

Dostava 0,00€
Skupaj 0,00€

Košarica Na blagajno

Pomoč

Želite dodatne informacije - pomoč? Poglejte odgovore na pogosto zastavljena vprašanja.

Prijava na novice

 

Novi izdelki Eroticno.com na Facebooku Pošljite nam sporočilo Eroticno.com YouTube kanal