SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Eroticno.com je spletna trgovina, s katero upravlja podjetje VavpyCom d.o.o., v nadaljnjem besedilu "ponudnik". Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Z uporabo spletnega mesta izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji . Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu i3d.si kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so za kupce zavezujoče, zato priporočamo, da pogoje poslovanja redno preverjate.

 

Splošno

Pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z zakoni RS, ki opredeljujejo trgovsko dejavnost (Obligacijski zakonik - OZ-1, Zakon o varstvu potrošnikov – ZVPot in Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami – ZVPNPP) ter s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Delovni čas spletne trgovine je 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Preko telefona smo vam na voljo ob delavnikih med 9. in 17. uro. Spletno mesto Eroticno.com posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku ter izključno na področju Slovenije.

Dostop do enotne vstopne točke za potrošnike, ustanovljena na podlagi Uredbe 524/2013/EU za reševanje sporov, ki izvirajo iz spletne prodaje ali spletnih storitev med potrošnikom s prebivališčem in ponudnikom s sedežem v Evropski uniji.

DOSTOPNA TOČKA ZA SPLETNO REŠEVANJE SPOROV

 

Uporabniki

Hitri nakup brez registracije

Spletna trgovina omogoča hitri nakup brez registracije in prijave v trgovino. Uporabnik izbere ta način pri koraku naročila "02. PRIJAVA", kjer izpolni potrebne podatke.

 

Registracija

Pred nakupom se lahko vsak uporabnik prijavi v spletno trgovino z elektronskim poštnim naslovom in izbranim geslom.

V spletno trgovino se lahko registrirate kot fizična ali pravna oseba. Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Z enim e-naslovom lahko ustvarite eno uporabniško ime.  Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Registracija ni obvezna, je pa dobrodošla za obiskovalce in priporočljiva pri nakupu. Omogoča:

- naročanje izdelkov

- unovčevanje darilnih bonov in popustov

- pregled naročenih izdelkov

- naročanje na novice

 

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene v spletni trgovini Eroticno.com so navedene v evrih in vsebujejo DDV.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Kljub skrbi, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

 

Načini plačila

  • Po predračunu na transakcijski račun ponudnika:

 Blago lahko poravnate po predračunu, nakazilo na TRR št. SI56 6100-0001-8368-946, odprt pri Delavski hranilnici. Nakazilo lahko izvedete preko banke ali pošte, preko e-bančništva, za sklic uporabite številko naročila (00-št.naročila). Prosimo, da pred plačilom predračuna po telefonu ali e-pošti preverite zalogo in dobavni rok za naročeni artikel.

 

  • Preko plačilnega sistema Pay-Pal:

Plačilo z najbolj razširjenim in varnim načinom elektronskega plačevanja. Plačilo lahko izvedete z večino kreditnih kartic. Več informacij na spletni strani PAYPAL.COM. Prosimo, da pred plačilom po telefonu ali e-pošti preverite zalogo in dobavni rok za naročeni artikel.

 

Naročanje

Izdelek na naši spletni strani naročite s klikom na »V KOŠARICO«. Stran vas bo vodila skozi celoten proces, od izbire izdelka do plačila in konca nakupa. Vsebino vozička lahko kadarkoli pogledate, jo spreminjate in izdelke tudi odstranite iz njega. Vrednost vozička se sproti sešteva. Po oddanem naročilu prejmete na vaš elektronski naslov potrdilo o naročilu. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali ste izbrali izdelek po naročilu, vas bomo o dobavnem roku obvestili na vaš elektronski naslov.  Pogodba je sklenjena s potrditvijo naročila, to je, ko uporabnik na svoj elektronski poštni naslov prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno. Pogodbo oziroma naročilo lahko sklenete po internetu preko spletne trgovine, telefonu ali po  elektronski pošti. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti ali telefonu. Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri ponudniku in so dosegljivi v uporabniškem računu posameznega uporabnika. Uporabnik ima v vsakem trenutku možnost zahtevati, da mu spletna trgovina omogoči vpogled v njegovo pogodbo ali da mu jo posreduje na trajnem nosilcu podatkov. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z vašim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu naročila.

Kupec se z oddajo naročila strinja s plačilom in pogoji poslovanja Eroticno.com.

 

Dostava in dobavni roki

Prizadevali si bomo, da bo kupec naročeno blago prejel v čim krajšem možnem času. Za vsa naročila izdelkov iz zaloge, ki bodo oddana  do 12. ure, se bo ponudnik potrudil, da bodo odpremljena ali pripravljena na prevzem že isti ali naslednji delovni dan po prejetem naročilu.

Za artikle, ki se izdelujejo po naročilu je rok izdelave predvidoma 1-3 dni (odvisno od velikosti artikla oz. količine naročenih artiklov),  v primeru daljših izdelavnih rokov vas bomo obvestili o predvidenem roku izdelave in nameravanem roku dostave. Ponudnik se bo potrudil, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih oziroma dogovorjenih rokih.

 

Dostava po pošti

Vse pakete za nas dostavlja naš Pošta Slovenije. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več nobenih dodatnih stroškov.

Cena dostave:

Stroški dostave

Pošta Slovenije vrši dostavo  v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah.

Dostava v določenem času dneva (pred 10. uro, po 16. uri, med 18. in 20. uro) je na zahtevo kupca možna le ob predhodnem doplačilu dodatne storitve po trenutno veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Spletna trgovina Eroticno.com  v nobenem primeru ni odgovorna za morebitno prekoračitev rokov dostave, katere vzrok nastane po odpremi pošiljke.

 

Osebni prevzem

Osebni prevzem na sedežu podjetja VavpyCom d.o.o., Kolenčeva pot 6, 1241 Kamnik je možen le po predhodnem plačilu (ne poslujemo z gotovino!) in dogovoru. Za osebni prevzem vas prosimo, da pri naročilu pod opombe vpišete OSEBNI PREVZEM.

 

Reklamacija

V primeru, da imate reklamacijo ali ste morda prejeli napačen izdelek, vas prosimo, da nas o tem obvestite na info@eroticno.com.  Trudimo se, da vse reklamacije rešujemo v prid kupcev.

Preklic naročila

Uporabnik lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče v roku dveh (2) ur po potrditvi naročila po elektronski pošti. Po preteku dveh ur mora preklic naročila opraviti preko telefona. V elektronskem sporočilu obvezno navedite naslednje podatke:

•    v naslovu sporočila: Preklic naročila

•    v vsebini sporočila: a) številka naročila b) ime in priimek kupca c) naslov kupca.

Odstop od pogodbe 

V primeru, da z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate po prejemu blaga na voljo 14 dni časa, da pisno odstopite od pogodbe. Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo na daljavo, imajo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v štirinajstih dneh na kontaktni naslov ponudnika sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Rok za vračilo začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 30 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec. V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Če so izdelki poškodovani, rabljeni, umazani, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo najkasneje v 30 dneh nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Svetujemo, da pred vračilom blago ustrezno zavarujete v primerni embalaži za pošiljanje.

Opozorilo:

Pri pogodbah sklenjenih na daljavo, katerih predmet je blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam (izdelki, narejeni po meri in pripravljeni v skladu z željami kupca) pravica do odstopa od pogodbe ne velja.

 

Vračilo prejetega plačila

Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec  zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Kupec  ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja ponudnik.

Pri prodajnih pogodbah lahko ponudnik zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec  ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če ponudnik  ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Če je kupec  blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči ponudniku ali osebi, ki jo ponudnik pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena ZVPot, razen če ponudnik ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Kupec  v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije ponudnik ali če ponudnik predhodno ne seznani kupca, da ga bremeni ta strošek.

Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga ponudnik prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Kupec ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga ponudnik ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena ZVpot.

Vsako reklamacijo bomo obravnavali v skladu z določili zakona o varstvu potrošnikov.

Spori se rešujejo sporazumno, če pa spora ni moč rešiti, se rešujejo na pristojnem sodišču glede na kraj bivanja kupca.

Vsa naročila (nakupi) v spletni trgovini Eroticno.com so opredeljena s pogodbo v slovenskem jeziku, ki vsebuje vsa potrebna določila v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov. Vse pogodbe hranimo na sedežu podjetja VavpyCom d.o.o., kupec lahko pridobi kopijo pogodbe na trajnem nosilcu podatkov, če pošlje pisno zahtevo na naš naslov (VavpyCom d.o.o., Kolenčeva pot 6, 1241 Kamnik) oz. na elektronski naslov (info@eroticno.com).

 

Varovanje osebnih podatkov in zasebnost

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe pravilnega izvajanja svojih storitev in ostalo potrebno komunikacijo. Ponudnik ne bo vaših podatkov nikoli posredoval v druge namene ali tretji osebi, razen ko je to potrebno za izvedbo naročila. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe.  Spletna trgovina trajno hrani ob registraciji vnesene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in zaščitenem sistemu.  Uporabnikom je preko njihovega uporabniškega računa na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih. Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika. S potrditvijo splošnih pogojev dovoljujete uporabo osebnih podatkov.

 

Avtorske pravice

Spletna trgovina Eroticno.com, blagovna znamka Eroticno.com, opisi izdelkov, slike artiklov in grafika ter ostali elementi prikazani na spletnem mestu ponudnika so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Slike artiklov predstavljajo dejansko stanje lastnosti izdelka (sestava, oblika, barve...). Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

 

Eroticno.com

VavpyCom d.o.o.

Kolenčeva pot 6

1241 Kamnik

info@Eroticno.com

tel: 041-232-111, 041-800-110 (cena klica je strošek kupca, po ceniku operaterja kupca)

Izjava o varstvu podatkov v skladu z uredbo GDPR

1. Osebni podatki

Mi, podjetje Vavpycom d.o.o. (ki upravlja stran Eroticno.com, na kratko mi), zelo skrbno varujemo podatke in spoštujemo vašo zasebnost. Zbiramo, obdelujemo in uporabljamo vaše osebne podatke samo z vašim soglasjem ali če obstaja druga pravna podlaga za to v skladu z uredbo o varstvu osebnih podatkov GDPR in slovensko zakonodajo.

Osebni podatki se zbirajo samo v obsegu, ki je dejansko potreben za vzdrževanje našega poslovnega odnosa ali v obsegu za katerega ste nam jih predložili sami.

Osebni podatki so vsi podatki, ki so povezani s posamezno osebo: ime in priimek, naslov, e-poštni naslov in telefonska številka.

2. Dostop in izbris
Imate pravico, da kadar koli zahtevate vpogled v podatke, ki jih shranjujemo o vas, informacije o njihovem izvoru in prejemnikih, namena obdelave ter tudi pravico do popravka, prenosljivosti, ugovora, omejitve uporabe, blokiranja ali izbrisa netočnih in nezakonito obdelanih podatkov.

Če je prišlo do spremembe vaših osebnih podatkov, vas prosimo, da nam to sporočite.

Imate pravico, da kadar koli prekličete soglase za obdevalo vaših podatkov. Vaše zahteve za dostop, izbris ali druge povezane stvari lahko naslovite na kontaktne osebe navedene v 8. odstavku te izjave.

Če menite, da naša obdelava vaših osebnih podatkov krši zakonodajo o varstvu podatkov ali da so vaše pravice do varstva podatkov kršene na kakršen koli način, imate pravico vložiti pritožbo pri pristojnem nadzornem organu. V Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec.

3. Zasebnost podatkov
Za zaščito vaših osebnih podatkov izvajamo ustrezne organizacijske in tehnične varnostne ukrepe. Ti previdnostni ukrepi se nanašajo zlasti na zaščito pred nepooblaščenim, nezakonitim in naključnim dostopom, obdelavo, izgubo, uporabo ali manipulacijo podatkov. Kljub vsem prizadevanjem, da konstantno vzdržujemo visoko stopnjo skrbnosti, ne moremo izključiti, da si lahko tretje osebe ogledajo ali uporabijo podatke, ki nam jih daste na voljo preko interneta.

Upoštevajte torej, da ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za razkritje podatkov zaradi napak med prenosom podatkov, ki jih ne povzročimo mi in nepooblaščenim dostopom tretjih oseb (npr. napad hackerja na e-poštni račun ali telefon, prestrezanje faksa,...).

4. Uporaba podatkov
Obdelovali bomo podatke, ki so nam na voljo, za namene trženja, pošiljanje elektronskih reklamnih sporočil, pošiljanje pošte, izvajanja telefonskih klicev ter za druge namene za katere ste nam dali soglasje ali imamo za njih pravno podlago v splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Izjema je uporaba v statistične namene, če so razpoložljivi podatki anonimni.

5. Prenos podatkov tretjim osebam
Če želite dokončati naročilo, je morda potrebno ali zahtevano z zakonom, da se vaši podatki prenesejo na tretje osebe (npr. ponudnike storitev kot so dostavne službe itd.), sodišča ali javne organe. Prenos vaših podatkov bo potekal izključno v skladu z GDPR, zlasti za dokončanje naročila ali na podlagi vašega predhodnega soglasja.

Nekateri prejemniki vaših osebnih podatkov se nahajajo izven naše države ali tam obdelujejo vaše osebne podatke. Raven varstva podatkov v drugih državah ni nujno na enaki ravni kot ta, ki obstaja v Sloveniji. Vendar pa vaše osebne podatke prenašamo le v države, za katere je Komisija EU ugotovila, da imajo ustrezno raven varstva osebnih podatkov ali da izvajamo ukrepe, s katerimi zagotovimo, da imajo vsi prejemniki ustrezno raven varstva osebnih podatkov, z namenom katerih sklepamo standardne pogodbene klavzule (2010/87 / ES in / ali 2004/915 / ES).

6. Poročanje o incidentih
Prizadevamo si, da čim prej odkrijemo incidente, ki bi lahko kakor koli vplivali na varnost podatkov. V tem primeru vam bomo to takoj javili in če je potrebno tudi pristojnem organu.

7. Hramba podatkov
Podatke bomo shranjevali tako dolgo kot je potrebno za izpoljnjevanje pogodbenih obveznosti ali glede na zakonska določila.

8. Kontaktni podatki
Če imate vprašanja ali zahteve glede obdelave vaših osebnih podatkov, se obrnite na:

VavpyCom d.o.o.

Kolenčeva pot 006

1241 Kamnik

041-232-111
info@eroticno.com

www.Eroticno.com

Lahko pa kontaktirate tudi odgovorno osebo za varnost podatkov: 

Tomaž Vavpetič  -  info@eroticno.com

Upoštevajte, da lahko izjavo o varstvu podatkov kadar koli posodobimo. Zato vam priporočamo, da redno obiskujete to stran in preverite, ali smo našo izjavo posodobili.